Hier zie je een kalender van de evenementen in 2018-2019 van KSA Blankenberge.

Evenementen

Op deze middag willen we tonen aan iedereen wat KSA is en inhoud. Ook geven we graag meer uitleg over wie/wat KSA Scarphoutstede is, welke activiteiten we organiseren, waarom we zo gedreven zijn en hoe we nog beter geholpen kunnen worden

                 1 September vanaf 14h 

 

 

 

 

 

 


 

Uitkerke Kermesse 2019

Onze eerste activiteit van het nieuwe werkjaar!!! Ouders die willen kunnen hun zoon dan inschrijven voor de prijs van 30 euro (met bijna elke week een 4-uurtje).

We spelen een Super-Mega-Keitof gezamelijk spel en leren elkaar kennen door de verschillende groepsopdrachten.

Hopelijk ben jij er dan ook!!

21 September vanaf 14h aan het zeebos

Startactiviteit 2019

affiche komt

binnekort

68877448_2413838428940098_82276379600953

affiche komt

binnekort

flyer 2.jpg

Reload 2019

Dag van de jeugdbeweging

Op 19 oktober 2019 is het Dag van de Jeugdbeweging. De feestdag voor tal van kinderen en jongeren die zich elke week opnieuw met heel veel plezier in hun jeugdbewegingskledij hijsen. Op die dag tonen we met trots ons engagement en zetten we het jeugdbewegingsleven extra in de verf.

Op verschillende locaties verspreid over heel Vlaanderen zetten we die dag het engagement van de vele vrijwilligers in de kijker. Meer dan 255.000 jongeren zetten zich het hele jaar in om andere jongeren een onvergetelijke tijd te bezorgen en hun steentje bij te dragen aan de maatschappij. Ook dit jaar zal er opnieuw samen gevierd, gegeten, gezongen, geroepen ... maar vooral gespeeld worden. Want spelen kunnen we als de beste!

 

18 oktober 2019 


 

Dit is HÉT feestje van het jaar. De succesformule? -> goede lokale dj's; 1 mainroom ; drank aan scherpe prijzen; een lage inkomprijs en een springplank voor jong talent om hun kunnen te tonen. En natuurlijk steun je KSA Scarphoutstede! 

http://ksablg.wixsite.com/ksablankenberge/reload

https://www.facebook.com/Reload-1493624510950259/

12 oktober 2019
 

TKSA 2019                            

Onze jaarlijkse ouderavond met onder andere dansjes van de verschillende bannen, afwisselend met leuke filmpjes en keitoffe toneeltjes. Ook een spaghettifestijn en gezellig praten met leiders en andere ouders zitten in het totaalpakket van TKSA. Vind meer info in het PDF-document hiernaast.

            2 november 2019 vanaf 18h


 

Knipsel.PNG

Paascursus

Voor de jonghernieuwers bestaat er de mogelijkheid om dit jaar een paascursus te volgen. De paascursus is een cursus animator in het jeugdwerk die je de opleiding geeft om het attest : animator te behalen. Hou hiermee wel rekening dat je na je cursus 60 uren stage moet lopen. Dit kan in de KSA of andere initiatieven zoals speelpleinwerk / Grabbelpas. 

 

Deze cursus gaat door in de eerste week van de Paasvakantie

Site: https://www.ksa.be/kalender/paascursus-animator

Deelnemers aan de hoofdanimatorcursus schrijven zich individueel in!
Kostprijs: € 125, inschrijven door een mailtje naar inschrijvingen@ksanoordzeegouw.be

De algemene inschrijvingsvoorwaarden kan je vinden op www.ksanoordzeegouw.be/inschrijvingsvoorwaarden.

 

 .... april

 


 

Joepie

Een tweejaarlijks evenement georganiseerd door KSA-nationaal. Een heus avontuur waar je als jonghernieuwer 100 km wandelt in vier dagen. Je staat voor alles zelf in. Koken, slaapplaats regelen, de routes, ... 

 

Een tocht die volledig in raadsels en geheimen is omschreven. Het wandelen wordt dus ook afgewisseld met de juiste oplossingen te vinden. Dit is een UNIEKE ervaring en moet je meegemaakt hebben in je KSA-leven.

 

Kostprijs : verdere info volgt nog

Vertrek : 16/04/2019

Site: http://www.ksa.be/kalender/joepie-28

                                     16 - 19 april 2021

gouwdag 2019

Gouwdag is een twee jaarlijks initiatief ergens in West-Vlaanderen voor alle kabouters en pagadders van KSA Noordzeegouw.

 

Op gouwdag staat spel en plezier centraal. Een volledig uitgewerkt thema zorgt ervoor dat

alle kabouters en pagadders volledig mee zijn met het verhaal en de ingeklede spelletjes.

Verder is er nog randanimatie zodat niemand zich hoeft te verdelen én een slotshow zorgt voor een geweldig einde. Om de 4 jaar gaat Gouwdag door in het Boudewijn Seapark in Brugge

2 mei 2020

Slotactiviteit 2020

Om ons werkjaar af te sluiten geven we terug een spetterende slotactiviteit.

Dit is een activiteit waar alle leeftijden strijden tegen elkaar om de overwinning te behalen. 

 

We spreken af om 14 uur aan het lokaal in het Zeebos. Uiteraard sluiten we dit jaar ook af met een barbeque en een quiz waar iedereen mag aan meedoen. 

16 mei

Lourdes 2020

Een vierjaarlijks evenement georganiseerd door KSA-Noordzeegouw. Een heus avontuur waar je als jonghernieuwer en leiding 8 dagen in lourdes verblijft. Je slaapt er in tenten, krijgt eten uit een veldkeuken, je doet mee met de vele activiteiten die geplant zijn en staat natuurlijk ook eens stil bij wat lourdes eigelijk is.

 

Dit is een UNIEKE ervaring en moet je meegemaakt hebben in je KSA-leven. 

 

Kostprijs : ???

Vertrek : infomoment volgt nog

 

 

20 - 28 augustus 2020